Landbouwmuseum De Vedderboom

Open elke 3de zondag van de maand van 10u tot ... Ook op afspraak


Einde van het werkjaar 2014 is in zicht. We hopen dat alle mensen die een bezoek brachten aan "De Vedderboom" de tijd van toen weer een stukje mochten beleven. Herinneringen uit onze grootouders tijd werden zeker opgehaald en brachten mensen die elkaar in het cafeetje van "de Vedderboom " voor de eerste maal ontmoetten, dichter bij elkaar. Dat is voor ons ook zeker een stimulans om verder te werken aan de groei van het landbouwmuseum de Vedderboom vzw. We hebben alvast weer enkele unieke stukken uit de tijd van toen verzameld.

Op de 3e zondag van december (21 december) zijn we niet open. We openen terug onze poorten op 18 januari 2015 voor een nieuwjaarsdrink en de start van een nieuw werkjaar.

Het Vedderboomteam wenst aan iedereen zalige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2015 !

 

 


 

De Vedderboom is het Mazels voor verdeelboom, het stuk hout dat op het veld gebruikt werd om paarden in te spannen. In het landbouwmuseum zijn onder meer een beerkar, een spijkereg, een wanmolen, een travoille, een varkensren en een oude bakkerswagen te zien.

'Het is uniek wat het echtpaar doet’, zegt schepen Jan Couck. ‘Ze willen hun passie verder uitbouwen. Dat houdt ook in dat ze gaan investeren in hun infrastructuur. Op termijn maken ze van hun feitelijke vereniging een vereniging zonder winstoogmerk, met een enkelvoudige boekhouding.’

‘Het is een authentieke collectie van honderden oude landbouwwerktuigen’, zegt Ben Verhaevert.

‘De collectie is een stille getuige van het landbouwleven in onze streek. De jongere generatie beseft vandaag niet meer hoe hard onze voorouders hebben moeten wroeten om te overleven en vooral hoe goed ze waren in het bewerken van de grond.’

Heeft u ook oude voorwerpen op zolder of in de kelder? Gooi ze niet weg maar geef ons een seintje en wij geven uw materiaal een tweede leven.

De Vedderboom vzw - Schaapheuzel 7 - 1745 Mazenzele

GSM 0032(0)478 42 52 86 - Mail - info@devedderboom.be