Landbouwmuseum De Vedderboom ...

VOOR ALLE PEUTERS EN KLEUTERS

PAASEIERENRAAP IN DE VEDDERBOOM

Op zondag 20 april komen de paasklokken langs in De Vedderboom!

Tussen 15u en 16u kan je langs komen met je ouders, grootouders, tantes en nonkels om deel te nemen aan deze superplezante paaseierenraap.

Neem een tekening mee van de paashaas of van de paasklokken! Of versier zelf je mandje of emmertje waarmee je de paaseieren gaat zoeken! Hiervoor kan je terecht in het  kinderhoekje op het binnenhof. En wie weet ontmoet je wel de paashaas in de wei?

Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk!

Schrijf je in voor 12 april per mail belverhaevert@hotmail.com of per telefoon 0478/425 286

Wij vragen een kleine bijdrage van 4 euro.

Maak je 'paasklaar' en je weet: wie zoekt die vindt!

Tot dan!

 

Wij begonnen een verzameling van oude landbouwtuigen, karren, handgereedschap en huisgerief om de tijd waarin onze ouders en grootouders hard werkten levendig te houden.

De Vedderboom is het Mazels voor verdeelboom, het stuk hout dat op het veld gebruikt werd om paarden in te spannen. In het landbouwmuseum zijn onder meer een beerkar, een spijkereg, een wanmolen, een travoille, een varkensren en een oude bakkerswagen te zien.

'Het is uniek wat het echtpaar doet’, zegt schepen Jan Couck. ‘Ze willen hun passie verder uitbouwen. Dat houdt ook in dat ze gaan investeren in hun infrastructuur. Op termijn maken ze van hun feitelijke vereniging een vereniging zonder winstoogmerk, met een enkelvoudige boekhouding.’

‘Het is een authentieke collectie van honderden oude landbouwwerktuigen’, zegt Ben Verhaevert.

‘De collectie is een stille getuige van het landbouwleven in onze streek. De jongere generatie beseft vandaag niet meer hoe hard onze voorouders hebben moeten wroeten om te overleven en vooral hoe goed ze waren in het bewerken van de grond.’

Heeft u ook oude voorwerpen op zolder of in de kelder? Gooi ze niet weg maar geef ons een seintje en wij geven uw materiaal een tweede leven.

Open elke derde zondag van de maand vanaf 10u tot ...

Ook op afspraak.

Toegang gratis.

Van harte welkom!

   De Vedderboom vzw - Schaapheuzel 7 - 1745 Mazenzele
   GSM 0032(0)478 42 52 86
   Mail - info@devedderboom.be